EBH Forum

Haaveiletko yrittäjyydestä tai onko sinulla jo toteuttamista vailla oleva liikeidea? Jos haluat saada uusia ideoita, tavata innostavia ihmisiä ja kerätä hyödyllisiä kontakteja, tule mukaan Enter Business Helsinki (EBH) Forumeihin.

”Terävöitä työtapasi – Välineitä itsensä johtamiseen”

Aika: 8.5.2018 klo 18.00-20.00

Paikka: MOW Stargate, Porkkalankatu 22 A 00180 Helsinki

Ilmoittautuminen: Eventbrite

Enter Business Helsingin vuoden 2018 ensimmäisessä Forumissa käsitellään välineitä oman työn johtamiseen sekä jaksamiseen hektisessä arjessa. Puhumassa moniyrittäjä ja Kokemuksia.fi toimitusjohtaja Johannes Karjula, Psykoterapeutti Maiju Ahola sekä Wise-Link Oy:n perustaja Maria Linnavirta.

Johannes Karjula / Toimitusjohtaja, Kokemuksia.fi

Johannes Karjula on mukana kymmenessä liiketoiminnassa perustajan, omistajan tai hallitusjäsenen roolissa. Päivätyökseen Johannes toimii toimitusjohtajana yhdessä Suomen nopeinten kasvavassa startupissa Kokemuksia.fi:ssä. Johanneksen osaaminen ja mieleenkiinnon kohteet rakentuvat seuraavien asioiden ympärille: tiimin rakentaminen, tuotteistaminen ja konseptointi, tuloksellinen markkinointi, aktiivinen myynti ja johtaminen. Taustoistaan ja työnkuvastaan johtuen Johannes on joutunut löytämään itselleen poikkeuksellisia ajankäytön ja -hallinnan taitoja.

Maiju Ahola / KM, Psykoterapeutti

Maiju Ahola on taustaltaan kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja sekä psykoterapautti. Hän tarjoaa ratkaisukeskeistä psykoterapiaa sekä yksilöille että ryhmille, konsultointia ja valmennusta, yksilötyönohjausta ja myös luennoi sekä kouluttaa. Maiju tunnetaan myös Muksuoppi-ohjaajana sekä Mestariluokka-kouluttajana.

Maria Linnavirta / Wise-Link Oy:n perustaja

Maria on yrittäjä sekä Wise-Link Oy:n perustaja. Hän auttaa yrityksiä mm. nykyaikaisessa johtamisessa ja yrityskulttuurin kehittämisessä sekä myös sparraa yrittäjiä. Mariaa kiinnostaa miten yrittäjänä pystyy löytämään tapoja käyttää aikaansa viisaasti ja johtaa itseään toimimaan tehokkaammin ja paremmin.

Aikaisempia tapahtumia

”Tunne arvosi – hinnoittele järkevästi”

Aika: 26.10.2017

Paikka: MOW Stargate, Porkkalankatu 22 A 00180 Helsinki

Ilmoittautuminen: Eventbrite

Enter Business Helsingin järjestämä toisessa forumissa käydään läpi hinnoittelua. Puhumassa muun muassa Rapport Oy:n  Jari Järvenpää ja TT Valmennus Oy:n yritysvalmentaja Timo Toivanen. Tervetuloa kuuntelemaan!

Timo Toivanen / Yritysvalmentaja, TT Valmennus Oy

Timo on talouden oivalluttaja, yritysvalmentaja, voimakkaasti kasvavan yrityksen omistajayrittäjä ja toimitusjohtaja eli yritystalouden moniottelija. Timo on kouluttanut ja valmentanut yli 60 yrityksen räätälöidyissä talouden valmennuksissa sekä avoimissa valmennuksissa tuhansille kuulijoille. Timolla on yli 900 valmennuspäivän kokemus vuodesta 2008 lähtien. Timon teesit kouluttajana ovat osaa asiasi, vuorovaikutus puree, intouta, rautalangoita ja oivalluta. TT Valmennus tarjoaa räätälöityjä talouden valmennuksia eli auttaa asiakasyrityksiään kehittämään henkilöstönsä talouden osaamista.

Sanna Laitinen / Markkinointipäällikkö, UKKO.fi

Sanna Laitinen toimii UKKO.fi:ssä markkinointipäällikkönä. UKKO.fi on 2012 perustettu kevytyrittäjyyspalvelu. Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen ilman oman yrityksen perustamista. Kevytyrittäjyyden parissa työskennellessään Sannalle ovat tulleet tutuksi aloittelevien itsensätyöllistäjien haasteet hinnoitella omaa työtään.

Jari Järvenpää / CEO, Rapport Journalismi Oy

Jari Järvenpää on vuodesta 2016 toiminut Rapport Journalismi Oy:n toimitusjohtajana. Rapport on joukkorahoituspalvelu, jonka ydintehtävä on pistää suomalainen laatujournalismi uuteen uskoon. Rapportin rohkea bisnesmalli ja omaperäinen ansaintalogiikka tarjoaa uudenlaisen tavan lähestyä hinnoittelua. Rapportin asiakas ei ainoastaan päätä, ostaako palvelun vai ei, vaan mihin tai kenelle tuo raha menee.

”Brändää osaamisesi – miten erottautua kilpailijoista?”

Aika: 31.8.2017 klo 17:30-19:30

Paikka: Haaga-Helia Pasilan auditorio

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki (Saapumisohjeet)

Ilmoittautuminen: Eventbrite

Puhumassa olivat työelämä- ja leadership-valmentaja Yvonne Westerlund, viestintä- ja media-alan ammattilainen Petra Soikkeli ja viestinnän kouluttaja Marko Suomi.

Yvonne Westerlund / Työelämä- ja leadership-valmentaja

Yvonne Westerlund on työelämä- ja leadership-valmentaja. Hän auttaa sinua johtamaan itseäsi, aikaasi ja työtäsi sekä asettamaan oikeanlaisia tavoitteita. Hänellä on laaja liike-elämän kokemus kansainvälisistä rekrytoinneista sekä markkinoinnista, viestinnästä ja myynnistä mm. vakuutus- ja IT-aloilla.

Petra Soikkeli / Viestinnän ja media-alan ammattilainen

Petra työskentelee tällä hetkellä Mellakka Helsingillä, jossa tekee erittäin monipuolisia ja luovia viestinnän projekteja. Yksi hänen ehdoton intohimonsa on radio ja Petran ääni saattaakin olla sinulle tuttu radiokanava NRJ:ltä, jossa hän juontaa parhaillaan keskipäivän ohjelmaa. Vapaa-ajallaan hän kirjoittaa lifestyle-teemaista Lovessa-blogia.

Marko Suomi / Konsultti, kouluttaja

Marko Suomi työskentelee tällä hetkellä Someco Oy:llä seniorikonsulttina. Hän on sosiaalisen median moniosaaja ja hänellä on vahva asiantuntemus erityisesti kannustettaessa ja tuettaessa yritysten asiantuntijoita sosiaalisen median käytössä. Teknisen taustansa ansiosta Marko on ollut aiemmassa työssään muun muassa kehittämässä yrityksen sisäiseen käyttöön tarkoitettuja intranet- ja yhteistyöalustoja. Sosiaalinen media on tullut tutuksi myös kahvakuulaharrastuksen parista. Marko esimerkiksi ylläpiti lajin Facebook-sivua ja bloggasi aiheesta. Markoa voi seurata Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/markosuomi.

”Mistä massit – yrityksen kassavirta kuntoon”

Aika: 20.4.2017 klo 17-19.30

Paikka: HUB 13 (Kaisaniemenkatu 13 A)

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Eventbritessa

Puhumassa ovat muun muassa sarjayrittäjä Ilkka O. Lavas, yrityskonsultti Jarmo Manninen, Jungle Juice Barin toinen perustajista Petteri Fagerström ja Päivi Kangasmäki Backed by CFO:sta.

Ilkka O. Lavas / Sarjayrittäjä

Ilkka O. Lavas on sarjayrittäjä, puhuja, yrityskonsultti ja digitaalisen markkinoinnin visionääri. Hänet tunnetaan parhaiten yrityksistä Improve Media, W3 Group Finland, Table Online ja City-lehti. Lavas aloitti yrittäjäuransa jo 17-vuotiaana. Nyt hän on yli sata henkilöä työllistävän Lavas Design Oy:n toimitusjohtaja.

Petteri Fagerström / Perustaja, Jungle Juice Bar

Petteri on toinen kasvavan ja menestyksekkään mehubaariketjun Jungle Juice Barin perustajista yhdessä vaimonsa Nooran kanssa. Petteri kertoo Jungle Juice Barin alkurahoituksesta, miten he saivat rahoitusta Leijonan luolassa ja miten asiat ovat lähteneet lentoon sen jälkeen.

Jarmo Manninen / Yrityskonsultti

Jarmo Manninen on vuosien aikana auttanut menestymään satoja aloittelevia firmoja sekä isoja jo toiminnassa olevia yrityksiä. Häneltä voikin kuulla hyviä neuvoja siihen, miten aloittelevan yrittäjän kannattaa suunnitella taloutta ja miten päästä kasvupolulle. Tänä vuonna Manninen auttaa myös Enter Business Helsinki Academyn yrittäjiä menestymään heidän yrityksien alkutaipaleilla.

Päivi Kangasmäki / Backed by CFO

BackedByCFO on uudenlainen CFO -palvelu, josta yritys voi hankkia talouteen ja liiketoiminta-analytiikkaan liittyvän palvelun yrityksen alkuvaiheesta listautumiseen tai rahoitusjärjestelyihin. Päivillä on yli 20 vuoden kokemus investontipankkitoiminnasta, pääomamarkkinoista ja yritysrahoituksesta startup -yhtiöissä, perheyrityksissä ja listayhtiöissä.

”Minustako myyntitykki – markkinoinnilla menestykseen”

Aika: 23.3.2017 klo 17-19.30

Paikka: HUB 13 (Kaisaniemenkatu 13 A)

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Eventbritessa.

Puhumassa ovat muun muassa toimitusjohtaja Perttu Karjalainen Entocubesta, jonka myyntituote on korkeatasoinen proteiini: hyönteiset. Myyntivalmentaja Mika D. Rubanovitsch kertoo illan aikana parhaat vinkkinsä miten tulla huippumyyjäksi ja digitaalisia palveluja tarjoava W3:n konseptisuunnittelija Pekka Front avaa myynnin asiakaskokemusta.

Mika D. Rubanovitsch / Myyntivalmentaja

Myy enemmän – myy paremmin

Mika D. Rubanovitsch on toiminut urallaan lukuisissa myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä ja konsultoinut suomalaisia yrityksiä myynnin tehostamisessa. Ruba on saanut kiitosta innostavana, asiansa osaavana kouluttajana. Hän on kouluttanut niin tiimiesimiehiä, myyjiä kuin tulevia kauppakorkeakouluopiskelijoitakin.

Perttu Karjalainen / Entocube

Maailman muuttaminen hyönteisten avulla

Hyönteiset ovat yksi parhaista ratkaisuista ruokajärjestelmän kestävyysongelmiin ja kasvavan väestön ruokkimiseen. Meillä länsimaissa hyönteissyönti on kuitenkin ilmiönä uusi. Miten rakentaa bisnes toimialalla, jota ei ole olemassa ja miten tuoda hyönteiset suomalaisiin ruokapöytiin?

Pekka Front / W3

Myyjä asiakkaan oppaana asiakaspolulla

W3 Groupin Service Design Leadinä toimiva Pekka Front on kulkenut oman matkan kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin kautta palvelumuotoilijaksi. Nyt hän nappaa navigaattoriin onnellisen asiakkaan myynnin maalina ja katsoo asia palvelumuotoilulasien kautta.

Emmi Mikkola / Fonecta Oy

Yrityksen perustajan ensimmäiset digiaskeleet

Emmi Mikkola toimii Fonecta Oy:ssa Junior Account Managerina ja ratkaisee päivittäin suomalaisten yritysten digitaalisen markkinoinnin haasteita. Fonecta on Suomen suurin digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kumppani, jonka asiakkaana on 50 000 pientä ja suurta yritysasiakasta ympäri Suomea.

”Uskalla kokeilla – palvelumuotoilulla ideasta yritykseksi”

Aika: 16.2.2017 klo 17-19.30

Paikka: HUB 13 (Kaisaniemenkatu 13 A)

Enter Business Helsingin toisen Forumin teemana on palvelumuotoilu ja tuotteen rakentaminen ideasta yritykseksi.

Mukana jälleen yritystarinoita, mutta nyt otetaan konkreettisempi ote. Tommi Keränen E-Taskusta kertoo miten hän on luonut ideastaan toimivan palvelutuotteen, kun taas Janne Orava kuvailee fyysisen tuotteen Smartblockin syntytarinan. Lisäksi kuullaan palvelumuotoilun asiantuntijan sarjayrittäjä Tuomo Heikkilän kullanarvoiset vinkin siitä, miten hyvästä ideasta saadaan toimiva ja myyvä tuote.

Tuomo Heikkilä / Sarjayrittäjä ja Moderan markkinointijohtaja

Miten hyvästä ideasta saadaan toimiva yritys?

Tuomo Heikkilä on yrityskasvun konsultti ja johdon kasvuhakkeri, joka on perustanut kuusi kasvuyritystä. Ennen kokopäiväistä yrittäjäuraa Tuomo toimi lähes 20 vuotta kansainvälisten suuryritysten palveluksessa liiketoiminnan kehityksen tehtävissä.

Janne Orava / Perustaja ja CEO, Smartblock

Smartblock – yhdessä käyttäjien kanssa maailmanluokan menestykseksi

Janne Orava on marraskuussa 2015 perustetun Smartblock Oy:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja. Ennen Smartblockia Janne toimi kahdessa omassa yhden hengen konsulttiyrityksessä – Javaro Oy:ssä sekä Re:meet Oy:ssä. Janne on toiminut yrittäjänä yli 10 vuotta.

Tommi Keränen / Perustaja ja CEO, eTasku

Tommi Keränen on 26-vuotias eTaskun osakas ja toimitusjohtaja. Hän on erityisesti kiinnostunut uusista teknologioista ja markkinoinnista. Nuoresta iästä huolimatta Tommille on kertynyt kokemusta useiden uusien liiketoimintojen kehittämisestä ja lanseeraamisesta.

Katja Rasi / Perustaja ja CEO, 51NGL3 Company Oy / Tempaustoimisto

Hyvän tekeminen liiketoimintana ja muita tarinoita matkan varrelta

Katja Rasi on keväällä 2015 lanseeratun 51NGL3-lifestylevaatemerkin luoja ja yrityksen toimitusjohtaja. Lisäksi hänen luotsaamana on luotu lisätyn todellisuuden videointiin ja somejakeluun perustuva palvelu Videokoppi, jota tarjoaa Tempaustoimisto. Hän on myös yksi 100 Sähkö Suomi Oy -perheyrityksen omistajista. Aikaisemmin Katja on toiminut mm. kansainvälisessä tiimissä vesihuoltolaitosten teknisten toimitusten ja palveluiden kehittämiseksi. Vuonna 2016 51NGL3 Company Oy sai Intohimoinen yritys -palkinnon.

”Suomi seuraavat 100 – liekki yrittäjyyteen”

Aika: 26.1.2017 klo 17-19.30

Paikka: HUB 13 (Kaisaniemenkatu 13 A)

Ensimmäisessä EBH-Forumissa inspiroidutaan eri yrittäjien tarinoista. Puhumassa ovat Kyrö Distilleryn perustajajäsen Miika Lipiäinen, Moodit Oy:n toimitusjohtaja Maaretta Tukiainen, parturiliikeketju M-Roomin perustajat Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku sekä designtoimisto AIM Visual Oy:n perustajat Sonja Eid ja Katja Rauhala.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista tai joita ajatus kiinnostaa. Varsinaista yritysideaa ei tarvitse olla – voit hyvin tulla vain kuuntelemaan puhujia ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä.

Seminaari järjestetään torstaina 26.1. kello 17 HUB13 tiloissa, jonka jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle ja verkostoitumiselle. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

EBH Forumin neljän ilta-seminaarin teemoina ovat inspiroivat yrittäjätarinat, palvelun tai tuotteen kehittämisen haasteet ja verkostoitumisen merkitys, myynnin ja markkinoinnin kulmakivet sekä taloudenhallinta.

Miika Lipiäinen / Kyrö Distilleryn perustaja ja toimitusjohtaja

”Miksi meillä on niin vähän talouskasvua Suomessa? Ja toisaalta miksi luotamme niin vähän itseemme, toisiimme ja yhteiskuntaan? Liittyvätkö nämä toisiinsa.”

Lipiäinen on Kyrö Distillery Companyn perustaja ja CEO. Valmistui vuonna 2010 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta pääaineenaan laskentatoimi ja työskenteli valmistumisen jälkeen yrityskonsulttina ja muutosjohtajana.

Erään saunaillan jälkimaingeissa vuoden 2012 hujakoilla päätti perustaa yhdessä ystäviensä kanssa Kyrö Distillery Companyn, jonka myydyin tuote tällä hetkellä on Napue Gin, josta valmistetaan maailman paras Gin&Tonic.

Maaretta Tukiainen / Moodit Oy perustaja ja toimitusjohtaja

”Miten voitan pelkoni ja teen unelmistani totta? Itsensä johtaminen yrittäjyydessä.”

Maaretta oli pitkään media-alalla johtotehtävissä. Kuusi vuotta sitten hän perusti oman yrityksen, Moodit Oy:n. Hänellä on takataskussa lukuisia tutkintoja ja monta ammattia, joita hän työssään hyödyntää.

Maaretta fasilitoi yritysten vaativia muutosprosesseja, mentoroi johtotehtävissä olevia asiantuntijoita sekä kirjoittaa Oikotie.fi:hin Hyvän mielen työ -blogia.

Intohimona on ihmisten ja organisaatioiden luovan potentiaalin vapauttaminen ja ihmismielen voimavarojen syvällinen ymmärtäminen. Hän on kirjoittanut aiheista neljä kirjaa ja kehittänyt kaksi käytännönläheistä työkalua itsetuntemuksen ja inspiraation lisäämiseen.
Viime vuonna YLE TV1 esitti hänen juontamansa asiaohjelmasarjan 8 myyttiä työstä. Hänen mottonsa on ”Small wonders make a big difference!”

Sonja Eid ja Katja Rauhala / AIM Visual Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja

”Voiko nuoresta tulla yrittäjä ilman vuosien kokemusta? Eikö yrittäjyydessä kyse olekin yrittämisestä, joten miksi pelätä epäonnistumisia?”

Sonja Eid ja Katja Rauhala ovat nuoria naisia, jotka päättivät seurata unelmiaan ja rakentaa oman polun yrittäjyyteen. Tämä tapahtui jopa nopeammin kuin he olivat kuvitelleetkaan.

Ensimmäisen yrityksensä he perustivat Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -kasvuohjelmassa lukuvuonna 2015–2016. Samaan aikaan he suorittivat loppututkintoaan graafisiksi suunnittelijoiksi.

Valmistumisen jälkeen Sonja ja Katja halusivat jatkaa yrittäjyyttä ja perustivat nykyisen yrityksensä AIM Visual Oy:n kesällä 2016.

Sonja ja Katja ovat olleet myös mukana Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Päivä Johtajana -tapahtumassa, sekä haastatteluissa, jotka käsittelevät nuorta yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ennakkoluuloja ja positiivisia yllätyksiä.

Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku / Parturiketjun M Room perustajat

”Sanoista tekoihin – Miten perinteisestä palveluliiketoiminnasta tehdään globaali vientituote?”

Toni Kylätasku on M Room -parturiketjun perustaja, toimitusjohtaja sekä parturien Suomenmestari. Toni on toiminut yrittäjänä 20 vuotta.

Petri Sipiläinen on M Room parturiketjun perustaja, 6-kertainen parturien suomenmestari, Amerikan mantereen mestari sekä lähes 30v yrittäjyyttä takana.