Enter Business Helsinki (EBH) tarjoaa yrittäjyyttä pohtiville hyödyllistä tietoa yrittäjyydestä ja liiketoiminnan aloittamisesta. 

Projektimme tavoitteena on ottaa kantaa, herättää keskustelua ja kannustaa suomalaisia yrittäjyyteen. Tänä vuonna haluamme pureutua kolmeen yrittäjäksi ryhtymistä hidastamaan tai jopa estämään teemaan. Maailman tilannekaan koronan suhteen ei varmasti ole kannustava yrittäjäksi lähtemisen kannalta.

Ensimmäisenä haasteena yrittäjäksi lähtemiseen näemme olevan se, että yrittäjyys kiinnostaa ja yrittäjäksi haluaisi ryhtyä, mutta ei ole tunnistanut omaa osaamistaan tai keksinyt toimivaa liikeideaa – tai sitten on, mutta ei tiedä onko se hyvä.
Toisena hidasteena on se, että ei tiedetä mitä se yrittäjäksi lähteminen sitten tarkoittaa. Jonkinlainen idea löytyy, mutta ei tiedetä mitä askelia yrityksen perustamiseen liittyy.
Viimeisenä listasimme pelon epäonnistumisesta – uskaltaako jättää päivätyönsä ja ryhtyä yrittäjäksi tai sijoittaa omaa pääomaa ja yrittää päivätöiden ohellakaan? Mitä tapahtuu kun epäonnistuu ja kannattaako se yrittäjyys kuitenkaan? 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että järjestämme erilaisia tapahtumia, joihin voit tulla oppimaan yrittäjyydestä ja tutustumaan samanmielisiin ihmisiin. Tulevan syksyn tapahtumista voit lukea täältä.

Alla vielä muutamia otteita siitä, miksi yrittäjyys on yhteiskunnallisestikin tärkeää:

”Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori painotti, että yrittäjyys, työ ja uuden luominen ovat Suomen hyvinvoinnin perusta. Suomessa on tilaa ja tarvetta monipuoliselle yrittäjyydelle. Yrittäjyyteen kannustaminen ja hyvät toimintaedellytykset yritysten ovat erittäin tärkeitä Suomelle.”
akavalainen.fi

”…yrittäjyys on yhteiskunnan tärkeä kivijalka. Ilman yrittäjyyttä ja yrittäjiä, yhteiskuntamme hyvinvointi sortuisi hetkessä” –yrittäjä.net

”Yritykset ovat tärkeä yhteiskunnan perusta. Ne luovat uutta toimintaa, uutta työtä ja takaavat siten yhteiskuntamme hyvinvoinnin. Tulevina vuosina kolmasosalla yrityksissä on sukupolvenvaihdos edessä. Yrityksiä syntyy näillä näkymin vähemmän kuin entisiä poistuu ja nuoria yrittäjiä tarvitaan kipeästi.” –yrittäjänpäivä.fi

Jos haluat saada uusia ideoita, tavata innostavia ihmisiä ja kerätä hyödyllisiä kontakteja, tule mukaan Enter Business Helsingin tapahtumiin.

Kirjoittajana EBH:n projektipäällikkö 2020, Tuulia Kuusinen (tuulia.kuusinen@jci.fi)