Jokainen uutisia vähänkään lukenut tietää, että erityisesti monet pienyritykset ovat tällä hetkellä hätää kärsimässä – ja tilanteen pitkittyessä seuraavassa aallossa tulee keskisuuret ja suuret yritykset. Yrityksille tarjotaan tukea mm. Business Finlandin kautta, mutta miten kuluttajina voimme tukea erityisesti pienyritysten selviytymistä? 

Koostimme projektitiimimme vinkit alle:

  • Tykkää ja jaa yrittäjien postauksia sosiaalisessa mediassa antaen heille elintärkeää näkyvyyttä. Monet ovat myös jakaneet suosituslistauksia lempipienyrityksistään. Ehkä niistä löytyy sinulle uusi paikallinen palvelu tai kahvila? 
  • Anna lempikahviloille ja palveluntarjoajillesi suosittelut esimerkiksi heidän Facebook- tai Tripadvisor –sivustoilla. 
  • Entä jos ottaisit perutun palvelun hyvitykset lahjakorttina, jos et tarvitse rahojasi akuutisti? Näin autat omalta osaltasi yritykselle elintärkeää kassavirtaa kantamaan ahdingon yli. 
  • Voisitko ostaa ennakkoon palveluita? Ehkä maksaa kuntosalimaksut pidemmälle ajalle tai hankkia lahjakortin lempikahvilaasi? 
  • Moni meistä on siirtynyt henkilöstöravintoloista kotilounaisiin etätöiden myötä. Onnistuisiko sinun hakea huomisen lounaasi ravintolasta mukaan tai hyödyntää kotiinkuljetuspalveluita? Monet fine dining ravintolatkin ovat muokanneet annoksistaan takawayhin sopivia ja muita tilanteeseen soveltuvia ratkaisuja on tarjolla esim. ruokakärryistä mukaan ostaminen. 
  • Jos tykkäät itse kokkailla, tarjolla on myös erilaisia kotiinkuljetettuja ruokakasseja, joissa saat reseptit mukana ja monista ruokakaupoista voi tilata ruuat kotiinkuljetuksella. Myös useat pienyrittäjät ovat ruvenneet tarjoamaan tuotteitaan laajemmin netissä sekä toimittamaan tuotteet suoraan kotiovellesi. Tilaa esim. kukkia kotiin tai piristä niillä ystävääsi. 
  • Monia kursseja ja koulutuksia tarjotaan myös verkossa. Ehkä voisitkin kehittää omia taitojasi osallistumalla vaikka yrittäjän tarjoamalle verkkokurssille? 

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Instagram-kampanja #koronaeipysäytä on näyttänyt, että arki pyörii hienosti, vaikka rutiinit ovatkin muuttuneet. Pidetään toisistamme huolta ja pysytään kotona, mutta pyritään löytämään uudet tavat jatkaa aktiivista elämäntapaa sekä normaalia kuluttamista tässä ennennäkemättömässä tilanteessa, jotta yritykset voivat palvella meitä myös koronan jälkeen! 

Tuleeko sinulle mieleen lisää vinkkejä? Oletko toteuttanut itse jotain näistä? Kommentoi meille Instagramissa, Facebookissa tai nettisivuilla!

Tuleeko sinulla mieleen jotain mitä voi tehdä?