Korona on hankaloittanut monen ihmisen elämää, epävarmuus on kasvanut ja paljon työpaikkoja on myös lähtenyt alta. Osa yrittäjistä menetti maaliskuun puolivälissä valtaosan liikevaihdostaan. Tässä hieman ajatuksiani korona-arjessa selviämiseen näin yrittäjän näkökulmasta. Näitä vinkkejä hyödyntäen olen oman yrityksen, jaksamisen ja henkilöstön kanssa purjehtinut eteenpäin. 

  1. Älä keskitä energiaasi vääriin asioihin. Käytännössä tämä on näkynyt omassa arjessa niin, että olen pyrkinyt minimoimaan koronauutisoinnin seurannan ja lietsonnan. Katson uutiset kerran päivässä, jotta tiedän mitä isossa kuvassa tapahtuu, mutta muutoin pyrin välttämään turhaa uutissivustoilla pyörimistä ja somessa asiasta spekulointia. Kerran päivässä tuleva tieto riittää siihen, että voi koittaa arvioida vaikutuksia omaan liiketoimintaan.  
  1. Keskity asioihin joihin voit vaikuttaa. Et voi vaikuttaa koronan vaikutuksiin tai kestoon suoraan, voit vaikuttaa ainoastaan sen levittämiseen. Mutta voit vaikuttaa myös liiketoiminnassasi moneen muuhun asiaan; soitatko nykyisille asiakkaillesi, etsitkö uusia potentiaalisia asiakkaita jne. Hyvänä vinkkinä vastaavissa tilanteissa tilannekuvan luomiseen on, että soittaa heti asiakkaat läpi; kuuntelee, kyselee ja välittää myös heistä. Aika monelle yrittäjälle ja yritykselle tämä on ollut elämän rankinta aikaa. 
  1. Tiedä oma ja yrityksesi tilanne. NUMEROT! Nyt jos koskaan on erityisen tärkeää tietää oman yrityksen numerot. Paljon on sopimuskantaa, entä laskuttamattomia töitä? Mikä on kassan tilanne? Minkä verran myyntisuppilossa on tavaraa ja pystytäänkö sen avulla ennustamaan mahdollisesti tulevia kauppoja? Omassa toiminnassa huomasi, että ensimmäisen 1,5 kuukautta ennustettavuus oli todella huonoa, mutta nyt tilanne on vähän alkanut selkeytymään ja yrityksiin on tullut uskoa. Toki kukaan ei vielä tiedä syksystä ja mahdollisesta toisesta aallosta tai sen vaikutuksista. 
  1. Kassa on kuningas. Tämä ei ole suora vinkki ehkä tähän kriisihetkeen, mutta itselle yksi oman yrittäjäuran tärkeimpiä oppeja. Kassa on yrityksen keuhkot ja hyvät puskurit mahdollistavat myös kriiseistä selviämisen. Kassan kuntoon laittaminen voi nyt olla haasteellista, mutta suosittelen keskittymään tähän heti kun mahdollista. Hyvä nyrkkisääntö on, että kassasta pitäisi löytyä 3-6 kuukauden kulut. Helpoin tapa hallita kassaa on pyrkiä laskuttamaan mahdollisimman tehokkaasti. Ota ennakkomaksuja, pyri pitämään maksuajat lyhyinä. Laskuta heti kun mahdollista. Peri laskut nopeasti. 
  1. Älä lopeta myyntiä. Lisää myyntiä. Myynti ja uusasiakashankinta avaa mahdollisuuksia tulevaisuuteen. Prospektoi, sovi tapaamisia. Kerro tarinaasi ja hyötyjäsi yhä uudelleen. Tarjoa. Tee mitä lupaat ja palvele. Mahdollisuudet kääntyvät kyllä kaupaksi kun yritykset uskaltavat taas päättää ja hoidat oman ruutusi hyvin. 
  1. Koita nähdä myös mahdollisuuksia. Kriisiajat voivat olla toisille mahdollisuuksia. Jos sinulla on mahdollista rekrytoida niin nyt voit saada parempia työntekijöitä kuin aiemmin. Tai voit ottaa aggressiivisella markkinoinnilla enemmän markkinaosuutta. Tai vahvistaa henkilöstösi sitoutumista jos pystyt pitämään kaikki töissä. Mieti mitä hyviä puolia ja mahdollisuuksia tilanne voi tuoda. 
  1. Viesti henkilöstölle ja kumppaneille erityisen aktiivisesti. Lähes kaikkia pelottaa epävarma tilanne. Pyri viestimään nopeasti ja mahdollisimman avoimesti henkilöstölle ja sidosryhmillesi. Kerro tilanne rehellisesti ja todenmukaisesti, älä jätä ihmisiä roikkumaan ja pohtimaan itsekseen tai kuppikunnissa. 

    Näillä eväin olen itse lähtenyt tätä kriisiä purkamaan! 

 

Matti Ikäläinen 

Osakas, Eeco Oy 

www.eeco.fi